TNG
ButanGas International je na srpskom tržištu prepoznatljiv po prodaji i isporuci čistog TNG-propana.

TNG-propan za opštu upotrebu

ButanGas International u Srbiji snabdeva različite potrošače TNG-propanom: optimalan je za upotrebu u domaćinstvu, industrijske delatnosti, kao i u poljoprivredi i stočarstvu.

Iako je akciza na većinu fosilnih goriva (energente), uključujući TNG, u Srbiji uvedena počevši od 01.10.2012. Zakonom o akcizama, za akcizu na TNG koji se koristi za grejanje domaćinstava i poslovnih prostora, kao i u industrijske svrhe, omogućen je povrat (refakcija) plaćene akcize, a sve u skladu sa Propisima koji detaljnije objašnjavaju uslove i načine ostvarivanja te mogućnosti. Uzimajući u obzir gore navedeno, TNG Propan ima ekonomsku prednost u odnosu na druga goriva (energente).

 

Za više detalja posetite download sekciju za preuzimanje.

 

TNG-propan se svakodnevno koristi za grejanje prostora, proizvodnju tople vode i kuvanje itd.

Manje poznate upotrebe TNG-propana u najnovije vreme: koristi se za grejanje bazena, za roštilje, ‘’gasne pečurke’’ za grejanje bašti i drugih otvorenih prostora, zatim uređaji kao što su mašine za pranje i sušenje veša, kao i uređaji za pranje vodom pod pritiskom ili gasne turbine za proizvodnju električne enegije.

Ekonomičan

TNG je zapaljiv gas koji se sastoji od smeše propana i butana i kao takav se skladišti se u tečnoj fazi. Utečnjavanjem (prevodjenjem gasa u tečnost na niskom pritisku u posudama) se smanjuje zapremina gasa za 250 puta u poređenju sa stanjem gasa na atmosferskim uslovima, što rezultuje uštedom transportnih i skladišnih troškova, kao i većom efikasnošću u procesu proizvodnje toplotne energije.

Isporuke

Zbog ove mogućnosti utečnjavanja,  a time i jednostavnijeg transporta, TNG je u stanju da zadovolji sve energetske potrebe onih regiona u kojim mreža prirodnog gasa nije dostupna. Zahvaljujući široko rasprostranjenoj distributivnoj mreži naših rezervoara za TNG, ButanGas može brzo i lako da u vaš dom ili preduzeće donese svu potrebnu jeftinu, bezbednu i lako raspoloživu toplotnu energiju. ButanGas International snabdeva tržište širom zemlje preko sopstvenih skladišta, što garantuje ne samo konkurentnost, već i efikasno pružanje usluga snabdevanja TNG-om.

Takodje, auto-gas dostupan na tržištu je visokokvalitetni TNG. Dokaz kvaliteta su povoljne povratne informacije partnera kompanije koji su izabrali ButanGas. Mi koristimo napredne tehnologije koje poštuju sve propise koji regulišu referentni sektor. Prevoz organizuju kompanije specijalizovane za transport gasovitih goriva, priznate na nacionalnom nivou zbog svoje pouzdanosti i iskustva. Među primarnim ciljevima ButanGas-a je sigurnost, o čemu svedoči dobijanje sertifikata kvaliteta ISO 9001: 2015.

Održivost

Izborom TNG-a kao energenta takođe pomažete očuvanju životne sredine. Zapravo, TNG se smatra najodrživijim fosilnim gorivom u smislu da od svih fosilnih goriva najmanje utiče na ‘’efekat staklene bašte’’.  Pored toga, postojeća logistička infrastruktura za TNG kao i mreža skladišnih kapaciteta u Evropi je već razvijena i ne zahteva dalja ulaganja. Iz tih razloga, TNG se smatra veoma pogodnim gorivom za korišćenje u Evropi.

TNG

Toplotna moć

Druga važna karakteristika TNG Propana je njegova visoka toplotna moć (kalorijska vrednost), što se može videti iz uporedne tabele.

Za Vaš dom

ButanGas International  isporučuje TNG i TNG Propan u bocama i rezervoarima različitog kapaciteta u skladu sa različitim potrebama Vašeg doma. To je sigurno gorivo koje vam obezbedjuje energiju za kuvanje, pripremu tople vode, grejanje Vašeg doma kao i za korišćenje van doma, u slobodno vreme (kampovanje, odmor u vikendici i sl).

Za Vaše preduzeće

ButanGas International nudi svim preduzećima specijalizovanu podršku za predlog optimalnog rešenja  za Vaše različite zahteve, analizirajući potrošnju i energetske potrebe.

Zahvaljujući svojim karakteristikama, TNG Propan se veoma koristi u Ho.Re.Ca. industriji (hoteli – restorani – kafići) kao i u mnogim industrijskim granama, od građevine do prerade hrane, od male proizvodnje do teške metalurgije.

Benzinske stanice

ButanGas International u Srbiji ima mrežu benzinskih stanica koje u svom asortimanu nudeTNG auto-gas uz ostale derivate nafte. Sve više vozača prepoznaje prednosti auto-gasa:

  • Auto-gas je visoko efikasno i ekološko motorno gorivo
  • Auto-gas je jeftinije gorivo u poređenju sa ostalim motornim gorivima pri istoj potrošnji
Kontaktirajte nas

Ostanu u toku

Prijavite se za naš bilten da biste saznali kako da maksimalno iskoristite svoju energiju.